Time-forside chokerer USA

16x9

En snart fireårig dreng, der stadig bliver ammet af sin mor, skaber massiv debat i USA

En treårig dreng, snart fire, der står på en stol og bliver ammet af sin mor, skaber i disse dage massiv debat i USA.

Billedet er bragt på forsiden af det anerkendte Time Magazine og illustrerer en historie om det, der bliver kaldt 'attachment parenting' - løst oversat til tilknyttende opdragelse.

Opdragelsesmetoden har vundet indpas hos flere og flere familier, især de sidste to år. Udover den langvarige amning indebærer metoden blandt andet også, at forældre sover i samme seng som deres børn, og at de bærer dem i seler.

Mor fik selvtillid fra sen amning
Kvinde på forsiden er Jamie Lynne Grumet, en 26-årig mor fra Californien, der selv er blevet opdraget på samme måde. Hun husker tilbage på amningen som en god oplevelse.

"Det føles varmt. Det er som at omfavne din mor - som et kram. Du føler dig trøstet, plejet og meget, meget elsket. Jeg havde så meget selvtillid som barn, og jeg ved, det kommer fra det (amningen, red.)," siger Jamie Grumet, der selv blev ammet, indtil hun var seks år gammel, til Time Magazine.

Opdragelsesmetoden har hun givet videre til sine sønner, Samuel på fem og Aram, der snart bliver fire år gammel. Hun fortæller, at Samuel fortsat bliver ammet ca. én gang om måneden.

Skaber debat i USA
Billedet har fået amerikanerne op af stolene og til tasterne - både på nyhedshjemmesiderne og på Twitter.

"Det er en trist dag, fordi Time sender et signal om, at det her er en acceptabel gengivelse af en mor og et barn. Det handler om mangel på moral og grænser til en ulækker form for incest," skriver Time-brugeren Verna Stowers.

"Ms. Grumet, jeg håber, du læser denne kommentar, for jeg har et råd til dig: Lær at sige "undskyld" til dine sønner. Det kommer du til at gøre brug af i lang tid," skriver en anden.

Andre er mere positive - blandt andet på baggrund af egne erfaringer.

"Jeg er så glad for, at denne artikel har ramt forsiden. Dette vil være normen om 50 år, når vi ved meget mere om børnepsykologi. Godt gået, Jamie," skriver Chaley Scott.