3-2-1... BUM! Sprængningseksperter er klar

VIDEO: På søndag bliver to højhuse i Rødovre sprængt væk. Se det skotske nedrivningsfirmas tidligere sprængninger her

Nedtællingen til søndagens store brag i Rødovre har nu været i gang i over fem år. Går alt efter planen vil de to store højhuse på Ruskær og Agerkær i Rødovre blive sprængt væk på søndag klokken 12.00.

Efter en storm nytårsmorgen i 2007 måtte beboerne evakueres, da der var frygt for at de forholdsvis smalle højhuse ville vælte. En efterfølgende undersøgelse viste at bygningerne ikke var truet, men de var i en elendig stand.

Det fik i sidste ende ejeren, boligforeningen AAB, til at beslutte sig for at rive de to højhuse fra midten af 50'erne ned.

Kuben Management har som bygherrerådgiver stået for at koordinere den omfattende og komplicerede opgave, hvor giftige stoffer først skulle fjernes fra højhusene. Til at udføre selve nedrivningen har Kuben Management hyret det danske nedrivningsfirma Brandis A/S, der igen har hyret det skotske firma Safedem til at stå for sprængningen.

Det skotske firma har stor erfaring i bortsprængning af store bygninger. Safedem har således stået for over 100 sprængninger, og det er gået godt hver gang.

Her et udvalg af Safedems tidligere bortsprængninger:

­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­