Tyvebande havde kilovis af guld

Bagmænd hentede østeuropæiske tyve til Danmark og udstyrede dem med biler, så de kunne begå indbrud

Politiet har her til morgen slået til mod 14 adresser på Sjælland og tre adresser i Berlin. Under aktionen har politiet anholdt 14 personer, og under ransagningerne er der fundet tyvekoster i form af flere kilo guld og sølv.

Yderligere 15 er blevet anholdt og fængslet i sagen i løbet af den seneste tid, oplyser politiet.

Med 90 mand slog politiet til mod banden her til morgen - den er organiseret af to herbo­ende romaer som, ifølge politiet, hen­ter indbrudstyve til Danmark, udstyrer dem med biler og viser dem, hvor de skal begå indbrud.

Tyvene er næsten udelukkende gået efter guld, sølv og kontanter.

Efter tyvetogterne er kosterne blevet solgt hos en guldsmed i Berlin.

Anholdt på vej til Tyskland
Politiet har efterforsket indbrudstyvene gennem længere tid, og så sent som i tirsdags blev der anholdt fem personer i Jylland på vej mod Tyskland med tyvekoster.

Artiklen fortsætter under playeren

"Vi har fået fat i et rigtig stort netværk her, og vi kan se, at de har begået rigtig mange indbrud," siger leder af politiets Task Force Indbrud, Karl Erik Agerbo til TV 2 NEWS.

Indtil videre er der foretaget ca. 100 sigtelser i disse ca. 50 indbrud i private boliger. Der vil senere blive rejst langt flere sigtelser for indbrud, oplyser politiet.

"Vi har efterforsket mod et netværk af omrejsende kriminelle siden marts. Det er en efterforskning, hvor vi kommer bag om romaerne. Normalt får vi taget en eller flere gerningsmænd ved et indbrud, og så er det det. Her får vi lagt hele organisationen ned, fordi vi fokuserer kræfterne på det," siger Karl Erik Agerbo til hjemmesiden SN.dk.