Farvel til lærebøgerne

16x9

Slut med tunge bøger der fylder i skoletasken og giver ondt i ryggen. Slut med ulæselige notater og kuglepenne der klatter - en digital multi-bærbar er løsningen.

Af Helene Gottschalk Shukla

Den hedder en tablet og er på størrelse med en ganske almindelig mellemstor bog.

Den er sort, flad og nem at have i skole- eller håndtasken for de elever på Tornbjerg Gymnasium, der som de første i Danmark siger farvel til bøger og del-ud-kopier og goddag til bærbar og digitale foldere.

I samarbejde med Forlagene Gyldendal og Systime er elevernes lærebøger lagt ned som e-bøger på computerenes harddiske.

Derudover har skolen oprettet et trådløst netværk i alle undervisningsområderne, så eleverne hele tiden kan være på nettet med deres nye multi-computer.

Tablet-PC´en bliver fremstillet af HP-Compaq, der har doneret 40 af slagsen til gymnasiet. Det er gymnasiets matematiske 1.z og klassens lærere, der har fået lov til at afprøve den nye måde at lære på.

Skærmen på Tablet PC´en kan adskilles fra tastaturet og bruges som et almindeligt stykke A4-papir - til at læse fra eller skrive på.

En lille pen, der hører til computeren, kan bruges til at skrive notater direkte på skærmen. Notaterne kan eleverne efterfølgende gemme og systematisere i foldere. Indtil videre er planen, at eleverne skal have den nye bærbare papir-erstatter til slutningen af 2. g, og elevernes første projekt bliver at producere en elektronisk avis om miljøproblemer.