Stilhed i Horsens efter Trøjborgs død

Horsens er rystet efter borgmester Jan Trøjborgs død under et motionscykelløb i går. Borgmesteren blev fløjet med helikopter til Skejby Sygehus, men lægerne kunne ikke redde ham.

"Jeg blev ringet op af min datter. Hun havde hørt det i tv. Man sidder der og tænker, hvad er der sket?" siger pensionist Tove Schmidt fra Horsens.

Byen skulle i dag sprudle over af lyserøde cykelbegejstring i forbindelse med Giro d'Italia, men stort set alle festligheder er aflyst.

Jan Trøjborgs død vil blive markeret med et minuts stilhed, inden dagens etape af Giroen bliver skudt i gang.

"Det er jo dybt tragisk og helt uforståeligt, at han ikke er her længere," lyder det fra Horsens tidligere borgmester Henning Jensen (S).

Jan Trøjborg blev 56 år, og også hans partikammerater er lamslåede oven på hans alt for tidlige død.

"Nyheden om, at Jan Trøjborg ikke er her mere, er chokerende og ufattelig trist. Alle os, der kender Jan, kommer til at savne ham, og jeg tænker selvfølgeligt mest af alt på hans børn og hans nærmeste," siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Jan Trøjborg blev borgmester i Horsens i 2005 og var også formand for Kommunernes Landsforening. Forud var gået en 18 år karriere på Christiansborg, hvor han i Nyrups regeringer i 90'erne have flere forskellige ministerposter.

"Nogen får for travlt, når de kommer på toppen, og nogen glemmer deres netværk. Andre glemmer måske, hvad det er, der tæller her i livet. Det gjorde Jan ikke," siger den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.