Elbæk griber ikke ind i Twittersag

16x9

Træneren må bestemme, om fodboldlandsholdet må bruge Twitter, siger minister

Kulturministeren vil ikke gribe ind over for forbuddet, der forhindrer det danske fodboldlandshold i at skrive på Twitter og Facebook under EM til sommer.

Det slår han fast tirsdag efter at have rejst hård kritik af Dansk Boldspil Unions forbudspolitik.

"Det er suverænt landsholdstrænerens beslutning. Men som minister kan man også godt mene noget alligevel," siger kulturminister Uffe Elbæk.

"Jeg forventer stadigvæk, at jeg får en mere grundig forklaring på, hvorfor man træffer den her beslutning."

Ytringsfriheden
Dansk Boldspil Union har forbudt spillerne at bruge de sociale medier under EM i Ukraine. Det har fået politikere i både oppositionen og regeringen til at kritisere organisationens politik.

Venstre krævede mandag kulturminister Uffe Elbæk ind i kampen for at forsvare ytringsfriheden, men ifølge ministeren selv vil han altså undlade at blande sig i beslutningen.

"Jeg vil holde fast i, at jeg godt kan gå ud og kommentere det her, men jeg respekterer også, at det er landstrænerens og DBU's suveræne beslutning," lyder det fra ministeren.

Dårligt over for fans
Kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, har forklaret, at det ikke er en nyhed, at landsholdsspillerne ikke må bruge Twitter og Facebook, når de er i landsholdslejren.

Men ifølge ministeren bliver beslutningen ikke bedre af at være gammel. Han opfordrer derfor DBU til at tænke på de danske fodboldfans, som han mener vil mærke konsekvensen af et forbud.

"En ting er det principielle omkring ytringsfrihed. Noget andet er, at jeg også synes det er en dårlig beslutning, når man tænker på fansene," siger han.

"For jeg tror, det er en del af oplevelsen, at man har en direkte kommunikation med spillerne," lyder det.