De tre anerkendte arbejdsskader

16x9

Tre danskere har fået anerkendt museskader efter intensivt arbejde

Arbejdsskadestyrelsen har anerkendt tre sager om museskader som arbejdsskader. Sagerne har først været en tur gennem Erhvervssygdomsudvalget, som i enighed har indstillet til Arbejdsskadestyrelsen, at sagerne anerkendes.

Her følger en kort opsummering af de tre sager om anerkendte museskader:

Sag et:
En kvindelig teknisk tegner fik tiltagende smerter i højre arm, og det blev konstateret, at hun havde en tennisalbue.

Det skete, efter at hun først i ti år brugte højre hånd til at tegne med musen i omkring 40 timer om ugen. Dernæst arbejdede hun i et år med intensivt, computerbaseret tegnearbejde i 90-95 procent af arbejdstiden - også her brugte kvinden højre hånd.

Sag to:
En mandlig teknisk tegner fik smerter i højre hånd, håndled og albue. Han fik konstateret en tennisalbue i sin højre arm. Det skete, efter at han først i otte år havde arbejdet omkring 60 timer ugentligt med CAD-tegning, som er præcisionskrævende computertegning med mange ens, gentagne og hurtige bevægelser.

Siden arbejdede manden i et år med tegneprogrammet DOG's i 8-9 timer dagligt fem dage om ugen, og herefter bestod hans arbejde i tegning med CAD-programmer i toogethalvt år.

Sag tre:
En kvindelig typotekniker fik ondt omkring højre håndled, albueled og skulder. Hun fik konstateret en tennisalbue. Det skete, efter at hun i omkring 20 år havde arbejdet med opsætning og ombrydning af diverse tryksager og tidsskrifter, hvor der blandt andet foregik fritskrabning af billeder.

Til dette meget præcisionskrævende arbejde brugte hun udelukkende musen. Ofte arbejdede hun 10 til 20 timer ekstra i løbet af en arbejdsuge.

Kilde: Ritzau