Hængte sig efter 11 dage på lykkepiller

Familien til den 20-årige Danilo Terrida anklager nu deres praktiserende læge, efter at Danilo Terrida valgte at tage sit eget liv. Lægen udskrev efter en kort telefonsamtale den antidepressive medicin, sertralin, der for unge under 25 øger risikoen for selvmord.

"Når jeg ikke har kunnet bedømme min bror på den måde, og jeg har talt med ham næsten hver dag, så prøver jeg at sætte mig ind i, hvordan en læge kan bedømme ham på otte minutter og udskrive medicin, der er så alvorlig," siger den afdødes storebror Daniele Terrida til TV 2 | NYHEDERNE.

"Når jeg læser om bivirkningerne ved de piller, så passer det perfekt på, hvordan Danilo har beskrevet for mig, at han har haft det."

Hængte sig fra kran
Danilo Terrida hængte sig fra en kran i Frederikshavn 11 dage, efter han begyndte på de såkaldte lykkepiller.

Den 20-årige gik på den lokale søfartsskole langt fra den dansk-italienske familie hjemme i Gentofte. Lægen havde Danilo Terrida haft hele sit liv. Han vil ikke udtale sig til TV 2 | NYHEDERNE, men han har skrevet til Nordjyske:

"Jeg skulle ikke have stolet på patientens forsikring om straks at søge hjælp hos en lokal læge, og derfor skulle jeg have afvist ønsket om hjælp over telefonen."

Anbefaler to samtaler
Sundhedsstyrelsen anbefaler at læger tager minimum to samtaler med patienter, inden de udskriver de såkaldte lykkepiller til unge under 25 år.

Danilo Terrida har ifølge sin lægejournal aldrig før taget antidepressiv medicin, men for fire år siden fik han psykologhjælp i en kortere periode.

Familien lægger nu sag an mod lægen, som de vil have fradømt sin autorisation.

"Vores søn havde været her i dag, hvis ikke det var for de piller," siger faderen Denis Terrida.