Tyv om overvågning: Vi bruger hættetrøjer

Tyvene bruger hættetrøjer for at snyde de mange overvågningskameraer

Mere end 350.000 overvågningskameraer er opsat i Danmark - hvilket gør os til det land i verden med flest kameraer per indbygger.

Private lader i stigende grad huset blive videoovervåget, og den teknologiske udvikling gør det nemt, at have konstant overblik over, hvad der sker derhjemme.

Men de mange kameraer afskrækker ikke nødvendigvis tyvene, fortæller Kurt Nielsen, som selv har begået mange indbrud, da han var yngre.

"Jeg stjal med arme og ben dengang - et par hundrede gange, mindst," siger han til Station 2.

"Jeg gik efter guld og penge og videomaskiner."

Ikke nok til at stoppe tyvene
Kurt Nielsen er selv blevet filmet af et overvågningskamera, og han mener ikke, at et kamera er nok til at forhindre indbrud.

"Det er derfor, at der er noget, der hedder hættetrøjer," siger den tidligere tyv, som regner med, at flere tyveknægte vil begå indbrud på trods af overvågning.

"Ja, hvis man ved, at der er noget derinde, som man gerne vil have."

Blev selv ramt af indbrud
I dag har Kurt Nielsen byttet et liv med stoffer og kriminalitet ud med en lovlig tilværelse, hvor han lever af at holde foredrag.

I januar blev han dog selv ramt af tyveri - på trods af, at han har udstyret sit hus med advarselsskilte om videoovervågning.

"Man sover ikke så godt om natten bagefter. Hver gang jeg kommer hjem kigger jeg lige en ekstra gang, om de har været der igen," siger eks-tyven om oplevelsen.