Festarrangør sigtes for hestestof

En mand fra Østjylland, der har været med til at arrangere fester i techno-miljøet, er anholdt og varetægtsfængslet i en sag om import af narkotika fra Indien.

Den 30-årige mand sigtes af politiet for at have deltaget i indsmuglingen af godt fem kg af hestebedøvelses­midlet ketamin, der kan misbruges som narkotika.

Desuden vil politiet gøre ham ansvar­lig for cirka 600 g amfetamin og næsten 800 g af technostoffet MDMA.

Danser techno på hestestof
Ketamin dukker illegalt jævnligt op blandt gæsterne ved de såkaldte raves, hvor folk danser til techno-rytmerne.

Stoffet er særdeles farligt, og sidste år blev et par unge således lagt i respirator efter at have indtaget ketamin og andre stoffer ved et arrangement i Aarhus.

Ketamin bedømmes som et farligt narkotika af myndighederne. For et par år siden blev en mand idømt fængsel i fire år for indsmugling af halvandet kilo i Billund Lufthavn.

Fire anholdt
Politiet anholdt torsdag i alt fire personer i sagen, og fredag blev de tre varetægtsfængslet ved grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Den fjerde blev løsladt, men den beslutning har politiet kæret til landsretten, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen i Københavns Politi.

Det var toldere i Københavns Lufthavn, som fattede mistanke til forsendelsen fra Indien, og derefter blev politiet alarmeret.

To unge mænd på 21 år sigtes for at ville hente stoffet, mens den 30-årige og dennes 24-årige kæreste i Østjylland sigtes for at have arrangeret smugleriet.

Den 30-årige festarrangør er nu varetægtsfængslet i 25 dage, mens kæresten og den ene af de 21-årige er fængslet i 11 dage.