Minister sender søn på privatskole

16x9

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har tidligere rettet sin vrede mod forældre, der sender deres børn i privatskole frem for folkeskole.

Ikke desto mindre starter ministerens søn nu på Hareskovens Lilleskole i Ballerup - den samme privatskole, som datteren allerede går på.

"Han vil helst selv gå sammen med sin søster, og det er også det mest praktiske," siger Mette Frederiksen til B.T.

"Fælles ansvar for folkeskolen"
I 2005 skældte Mette Frederiksen som socialordfører ellers ud på forældre, der foretrækker privatskoler.

"Det nytter simpelt hen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole, så snart der er problemer i folkeskolen. Alle har et ansvar for, at folkeskolen fungerer," skrev Mette Frederiksen i et forsvar for folkeskolen.

For to år siden kom det så frem, at Mette Frederiksen havde besluttet sig for at sende sin datter i privatskole i stedet for den lokale folkeskole.

Ministeren forklarede dengang beslutningen med, at en lille skole med mindre klasser var det bedste for datteren, og at datteren i det hele taget kom før alt andet.

Samme skole som datteren
Denne gang er det sønnens ønske om at gå i søsterens fodspor, som ministeren begrunder sit valg med.

"Vores søn ville selv helst gå i samme skole som sin søster, og det ønske ville vi ikke stå i vejen for, fordi der kan hives nogle gamle citater frem, hvor jeg udtaler mig om privatskoler," siger Mette Frederiksen.

"Hør nu her. Mine børn kommer i første række, og så må jeg tage de politiske tæsk," siger ministeren til B.T.

Både Enhedslistens folkeskoleordfører, Lars Dohn, og formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, kritiserer i avisen Frederiksens valg med henvisning til, at ministeren bør bakke op om den danske folkeskole.