Helle T. kaldes dårlig mor i britisk avis

16x9

Konservativ britisk kommentator langer ud efter den danske statsminister

Den britiske, konservative kommentator Peter Hitchens langer i gårdagens Mail on Sunday ud efter Helle Thorning-Schmidt for at være en dårlig mor. Årsagen er nogle udtalelser om, at højt uddannede kvinder med fordel kan betale sig fra børnepasning.

"Ingen britisk politiker ville have turdet komme med det revolutionerende budskab - selv om de tænker det - men det gør den danske statsminister," skriver han bl.a. i sin kommentar, hvor han også kommer med følgende svada:

"Sikke et fjols. Når hun er en glemt fodnote i en dansk historiebog, vil hendes børn leve videre uden nogen sinde at have oplevet den specielle og udelte uselviske opmærksomhed, kun en forældre kan give et barn".

Helle Thorning-Schmidt er i Storbritannien særligt kendt for at være svigerdatter i Kinnock-familien, der bedst kan beskrives som det britiske svar på den amerikanske Kennedy-klan.

"Opbringelsen af næste generation er langt mere ansvarligt og en vigtigere opgave end at være topchef for en mindre euro-provins, der alligevel mest er styret fra Bruxelles," skriver Peter Hitchens, der forudser, at Helle Thorning-Schmidt vil fortryde sine valg som forælder.

"Og så vil hun måske overveje, når hun ser tilbage på sit liv, om alle møderne og billederne, hvor hun står ved siden af Angela Merkel er en kompensation for det faktum, at hendes børn er vokset op uden hende."

Nyhederne.tv2.dk arbejder på at få en kommentar fra statsministeren.