Natholdet manipulerede med brystklip

I Presselogen på TV 2|NEWS i dag kom det frem, at der er blevet manipuleret med et videoklip fra dronning Margrethes jubilæumstaffel.

Videoklippet, der er gået verden rundt, siden det blev vist i satireprogrammet Natholdet, består af to klip.

Først ser man den finske præsidents mand med blikket rettet mod kronprinsesse Marys kavalergang. I næste klip vender Mary sig mod præsidentens mand, der uskyldigt kigger op i loftet. Men i virkeligheden går der otte minutter mellem de to klip.

Det kunne Natholdets vært Anders Breinholt bekræfte over for Presselogen.

"Ja, nu står jeg så her på Amalienborg Slotsplads og er blevet taget i, at vi har lavet en "Jeppe Nybroe". Er det det du siger?" spørger Anders Breinholt TV 2|NEWS' reporter.

"Hvad siger du selv?" spørger reporteren.

"Det ved jeg faktisk ikke," lyder svaret fra Breinholt.

Han mener dog godt, at Natholdet kan stå inde for at vise det manipulerede klip, hvor der også er fiflet med lydsiden i satirens hellige navn.

Problemet med det manipulerede klip er ifølge flere af debattørerne i Presselogen, at klippet i Natholdets version er gået verden rundt og blevet bragt i talkshows og på mange nyhedssites.

"Jeg synes man skal lave en varedeklaration på det. Og det skal man gøre i programmet," lyder kritikken fra Politikens chefredaktør Lars Grarup.

TV 2's nyhedsdirektør Michael Dyrby foreslog at Natholdet skulle opsøge den finske præsidents mand for at fastslå, om det var Marys kavalergang, han kiggede på.