VIDEO: Seebach synger duet med Lionel Richie

TV 2 | NYHEDERNE's Jesper Steinmetz mødte Rasmus Seebach, da han var i Los Angeles for at synge med sit barndomsidol

Hvad gør en 62-årig popstjerne, hvis største hits ligger bag en, men som godt kunne tænke sig succes ved kasseapparaterne endnu en gang?

Man gør som superstjernen Lionel Richie: Udvælger de bedst sælgende sangere kloden over og lader dem indsynge nye duetversioner af egne gamle hits, så hvert land får sin egen nye Lionel Richie-plade med en lokal popstjerne som trækplaster.

Som sagt så gjort. Og da Richie og hans pladeagenter skulle beslutte sig for den danske duetsanger, var de ikke et sekund i tvivl. Valget faldt på Rasmus Seebach, der er den bedst sælgende musiker i Danmark lige nu.

TV 2 | NYHEDERNE's Jesper Steinmetz mødte Rasmus Seebach i Los Angeles.

"Jeg kan ikke engang sige, at det er en drøm, der går i opfyldelse, for det er så sindssygt og langt ude, at jeg aldrig nogen sinde har haft den drøm," siger Rasmus Seebach til TV 2.

Richie var Seebachs barndomsidol
Allerede som barn var Rasmus Seebach inspireret af Lionel Richie.

"Et af mine allerførste bånd var med Lionel Richie, og jeg hoppede rundt på mit børneværelse og elskede bare hans musik," fortæller Rasmus Seebach.

Duetten med Rasmus Seebach er kommet i stand, fordi Lionel Richie nu genudgiver sine største hits i duet-versioner.

"Jeg glæder mig til, at jeg kommer til et land som Danmark og går på scenen, så vil jeg have Rasmus op på scenen. Prøv at forestille dig det," siger Lionel Richie til TV 2 | NYHEDERNE.

Med sit sangkatalog har Lionel Richie indskrevet sig i pophistorien igennem tre årtier. Han er stadig benovet, når publikum over hele kloden kan hans sange udenad.

"Har I betalt for at komme og høre mig, eller skal jeg give pengene tilbage, så jeg kan høre jer," spørger Richie med et smil på læben.

Med i kufferten til USA har Rasmus Seebach sin egen plade, som han spillede for Lionel Richie. Så måske er det her starten på et nyt musikalsk venskab på tværs af Atlanten.