Baneløber slipper med 250.000 kr.

16x9

DBU har indgået et forlig med den dømte baneløber Ronni Nørvig og hans advokat. Han får nedsat erstatningsbeløbet fra godt 1,9 millioner kroner til 250.000 kroner.

Beløbet er blandt andet beregnet på baggrund af Ronni Nørvigs privatøkonomiske situation.

Ronni Nørvig har tidligere udtalt, at erstatningen burde svare til en ny mellemstor bil - et beløb, der kunne betales af på en syv - otte år - selvom han kunne ønske sig, at det blev så lidt som mulig.

"Når det kommer til kroner og øre, håber alle vel på så lidt som overhovedet muligt. Men jeg forstår også, at det skal have en form for økonomisk konsekvens for min del," sade han.

"Jeg vil vel sige noget retfærdigt kunne være i størrelsesordenen af en ny bil. En mellembil. Som kunne være realistisk at kunne betale tilbage i løbet af syv-otte år."

For DBU har sagen været principel.

"Vi sætter med forliget handling bag vores ord om, at det var det principielle i dommene - at Ronni Nørvigs tåbelige handling er ansvarspådragende - der var det vigtigste for os. Og at vi derefter ville være villige til at forhandle en aftale på plads med den pågældende," udtaler DBU's kommunikationschef Lars Berendt.

Under en afgørende landskamp i 2007 mellem Danmark og Sverige i Parken sprang Ronni Nørvig ind på banen for at hive fat i dommeren.

Michael Gravgaard stoppede baneløberen, men dommer Herbert Fandel valgte at afbryde kampen, og Danmark blev efterfølgende dømt som taber af kampen.