Plejemor: Sønnen var selvdestruktiv

I sagen, hvor et plejeforældrepar fra Mern er tiltalt, forsvarer den tiltalte 54-årige plejemor sig fortsat i retten. Hun og hendes 60-årige mand har - ifølge anklageren - over en periode på 20 år udsat i alt ni plejebørn for vold, trusler og frihedsberøvelse.

Men plejemoderen afviser gang på gang alle tiltalerne - også om at ægteparret skulle have behandlet børnene nedladende.

"Vi har ikke talt grimt til dem, det er store drenge, vi taler ikke Tornerose-sprog. Jargonen er ikke som, hvis man havde to små piger," sagde hun i dag i retten.

Manden holdt den 11-årige
Plejemoderen beskrev en af drengene, der ankom til familien, da han var 11 år i 2001.

"Han var en meget selvdestruktiv dreng, så min mand måtte holde ham engang imellem. Han var en voldsom dreng, men han er aldrig blevet slået."

Hun mener, at plejebørnene har aftalt at fortælle grimme historier om det tiltalte par.

"Det eneste, jeg kan få ind i mit hoved er, at de snakker sammen. At de har aftalt forklaringerne," sagde hun.

En joke om skyderi
Nogle af plejebørnene har også beskyldt plejefaderen for at have truet dem med pistol.

Men plejemoderen afviser, at manden ejede en pistol - han havde kun en luftpistol.

Da hun blev spurgt, om manden havde truet med at skyde børnene, grinede hun.

"Det var en læge, der en gang sagde: Hvis du havde været en hest, var du blevet trukket bagud og skudt. Det har været en hel normal joke hjemme hos os, hvis man var syg," lød forklaringen.

En meget bange dreng
Det var en dengang 17-årig mand, der anmeldte familien i december 2009.

Han var 10 år, da han ankom til familien. Plejemoderen fortæller, at han var en meget bange dreng, da han ankom til dem.

"Han var skræmt fra vid og sans - smadderdårlig dreng. Han fløj ned under bordet, hvis der var nogle, der talte for højt. Han talte konstant om at få bank. Og det tog lang tid at forklare ham, at sådan behøvede det ikke være," lød det i retten.

"Vi var indkaldt til samtale på skolen, fordi de troede, at han fik bank, og der var kommunen med og fortalte, at han havde fået bank, inden han kom til os, og derfor reagerede han på den måde."

Var dybt ulykkelig over at flytte
Drengen ville hellere end gerne blive i Mern, sagde plejemoderen.

"Han ville gerne være hos os, efter han var fyldt 18 år, men kommunen syntes, han var så dårlig, at han skulle i noget voksenbehandling," lød det.

"Han var dybt ulykkelig, og vi talte om, at han kunne blive boende og så bare leje et værelse. Men kommunen sagde nej, de mente han var så dårlig, at han skulle under psykiatrien."

Havde skader i hovedbund
Plejefaderen er tiltalt for at have slået drengen med lussinger, slået over ballerne med en ledning, sparket ham i skridtet og have kastet en hammer efter ham.

Da han meldte familien til politiet, havde hans ven taget billeder af skader i hans hovedbund.

Men plejemoderen har en forklaring på skaden. Det var enten sket på en tur mellem nogle grene eller da han faldt og slog sig efter breakdance.

Var udsat for overgreb
Plejemoderen beskrev også en dreng, der var mishandlet, da han ankom til familien.

"Han var blevet tvunget til at spise sin egen opkast. Der gik lang tid, før han faldt til ro. Han havde været udsat for seksuelle overgreb, fra han var helt lille," sagde hun.

"Han knækkede ryggen på vores hund, så vi måtte aflive den. Kommunen ville flytte ham, men vi sagde nej, for det var jo synd for ham, at han havde det så skidt, at han reagerede på den måde. Vi overvejede ikke engang, at han skulle flytte, for han trivedes i hverdagen."

Måske følte han svigt
På spørgsmålet om, hvorfor drengen har afgivet forklaring om trusler og vold til politiet, svarede plejemoderen:

"Vi havde lovet ham, at han måtte blive, og da han så alligevel bliver flyttet fra os, tror jeg, han oplever det som endnu et svigt, måske er det derfor, han kommer med disse beskyldninger."

Godt med for stramt tøj
Plejeforældrene er også tiltalt for vanrøgt af flere af børnene.

En børnehave har på et tidspunkt indberettet til kommunen, at et plejebarn havde tøj på, der var to-tre numre for småt og sko, der var alt for store.

Rapporten beskriver, hvordan drengen blev afleveret med drivvåd ble, beskidt og det virkede som om, han kom direkte fra sengen. Men plejemoderen afviser.

"Nogle af børnene havde svært ved at samle sig, og der havde vi fået at vide, at hvis tøjet "sad fast" kunne de bedre klare sig. Det forklarede kommunen også til institutionen. Og hvis han var beskidt, når han blev afleveret, var det fordi, han havde leget i sandkassen, inden han blev afleveret." forklarede plejemoderen.