Kan tjene på at sige jobbet op

16.000 danskere kan nu se frem til højere ydelser fra det offentlige. Regeringen har nemlig her fra årsskiftet afskaffet de såkaldte fattigdomsydelser.

Det vil sige, at starthjælpen erstattes af den noget højere kontanthjælp Kontanthjælpsloftet, som fastlagde en øvre grænse for den samlede udbetaling af kontanthjælp og boligsikring, er blevet afskaffet.

Samtidig er loftet på børnepenge fjernet - så nu betaler staten penge for hvert enkelt barn, uanset hvor mange børn man har.

Det koster i alt statskassen 610 millioner i 2012.

Kan ikke betale sig at arbejde på møbelfabrik
For nogle familier betyder ændringen, at det ikke længere kan betale sig at arbejde - blandt andet hos Ro Lingna og hans familie, som kom til landet som flygtninge i 2005.

De har været på starthjælp, men nu har manden fået arbejde på en møbelfabrik

Sidste gang, der gik penge ind på kontoen, fik familien 17.250 kroner til en måned - men nu hvor afskaffelse af starthjælpen og kontanthjælpsloftet, kunne familien få flere penge mellem hænderne, hvis Ro Lingna holdt op med at arbejde.

Sagde han op, ville familien få 27.464 kroner i alt før skat - det er 10.000 kroner mere end Ro Lingnas nuværende løn.

Vil forsørge sig selv
Alligevel har han ikke i sinde at droppe jobbet og lade sig forsørge af staten.

"Vi vil meget gerne tjene flere penge uden at arbejde. Men hvis man har det godt, skal man kæmpe for at forsørge sig selv," siger Ro Lingna til TV 2.

"Jeg kan ikke lide at modtage hjælp uden at arbejde. Jeg ønsker, at vi begge arbejder og tjener penge selv, så vi kan klare os uden hjælp."