Holocaust-benægter i København

Folk i antiracistiske kredse varsler en afdæmpet aktion mod den verdenskend­te holocaustbenægter David Irving, der i weekenden skal tale i København. Men politiet er på stikkerne.

"Vi har et noget forhøjet beredskab," siger politiinspektør Mogens Laurid­sen. Den britiske David Irving er stærkt kontroversiel, fordi han nægter at nazisterne systematisk udryddede jøder under 2. verdenskrig.

Han skal under private former holde foredrag i København i weekenden, men hvor vides ikke.

"Vi har besluttet ikke at forstyrre mødet. Vi vil hellere skabe offentlighed omkring det og fortælle, at her altså er et møde om det tankegods," som Anne Jessen fra det venstreorienterede forlag Demos udtrykker det på vegne af netværket.

"Vi mener ikke, at det er i nogens interesse at lave ballade," tilføjer Anne Jessen.

Ukendt scene for foredrag
Arrangementet har været omgærdet af stor hemmeligholdelse fra arrangørernes side.

Det var oprindeligt meningen, at det skulle finde sted på et spisehus i Hillerødgade på Nørrebro, hvor en privatperson havde bestilt plads til "lidt spisning og et historisk oplæg", fortæller stedets ejer, Flemming Bramm.

Han blev først torsdag aften klar over, hvad han var på vippen til at skulle huse, da han blev kontaktet af medierne, og han valgte med det samme at aflyse.

"Det bliver under ingen omstændigheder til noget. Det kan vi ikke deltage i," siger han til Ritzau.

Ifølge Mogens Lauridsen fra Københavns Politi har der løbende været kontakt mellem arrangørerne og politiet. Men fredag var der nogen uklarhed om, hvad der kommer til at ske.

"Vi ved ikke så frygteligt meget om hvad og hvor," siger politiinspektøren.