Kedsomhed førte til ildspåsættelse

Station 2: Som 16_årig stak Jannik Eliasen ild til sin skole for at få fri

I flere tilfælde er helt unge mennesker blevet idømt straffe for ildspåsættelse. En af forklaringerne kan være kedsomhed, mener politiet.

Og kedsomhed var da også en af forklaringerne, da Jannik Eliasen satte ild til sin skole som 16-årig.

Han var elev på Brønshøj Skole i Brønshøj, da han den 28. marts 2008 satte ild til et klasseværelse på skolen. Han og et par andre drenge stod bag branden, som de påsatte, fordi de gerne ville have fri fra skole.

Dagen før havde eleverne nemlig fået fri på grund af en mindre brand i et gardin på skolen.

"Det var egentlig en nem måde at få fri på. For der skete ikke andet, end at de sagde, at vi havde fri. Så stod vi og snakkede om, at vi skulle gøre det igen, for det var fredag, og så kunne vi få en lang weekend. Så kom det til det, at jeg sagde, at jeg nok skulle købe benzinen," siger Jannik til Station 2.

Om morgenen mødtes drengene på skolen.

"Vi begyndte at hælde benzin på bordene, fordi de stod på en lang række. Vi ramte også gardinerne og vindueskarmen, og så gik vi ud af døren, hvor vi tændte ild."

Drengene forlod klasseværelset og kort tid efter blev branden opdaget og eleverne fik fri.

"Så skete der i det mindste noget"
Det var i høj grad kedsomhed der fik Jannik Eliasen til at påsætte branden.

"Man føler, at når man er så ung, så skal man leve alle dage, som om det var ens sidste og få det bedste ud af det. Det var så ikke at få det bedste ud af det, at sætte ild til skolen. Men så skete der i det mindste noget."

Men der var også en anden grund til at det endte med en påsat brand.

"Vi gjorde det nok også for at vise hinanden, at vi havde modet til at gøre det, og ikke bare snakkede om det," siger Jannik.

Skaderne efter branden begrænsede sig til sodskader.

Videoovervågning førte politiet på sporet
Blandt andet på grund af videoovervågning på skolen fandt politiet hurtigt ud af, at det var Jannik Eliasen der stod bag branden.

Han blev idømt seks måneders fængsel hvoraf to af dem var ubetinget.