DSB-kontrollører holdt psykisk syg i gulvet

VIDEO: De to kontrollører er nu suspenderet, mens DSB undersøger sagen

To togkontrollører fra DSB er blevet suspenderet efter at have taget hårdhændet fat i en psykisk syg mand i et S-tog.

En video lagt på YouTube i dag afslører, hvordan de to kontrollører håndterede manden og holdt ham nede på gulvet i 8 minutter, indtil politiet kom og tog over.

Episoden fandt sted den 7. september, hvor manden ifølge kontrollørerne ikke havde stemplet sit klippekort nok gange. Manden nægtede at underskrive en bødeseddel, men ifølge øjenvidner var han ikke truende.

Alligevel forsøger de to kontrollører at trække ham ud af toget. Da han gør modstand pacificerer de ham på gulvet.

Flere passagerer forsøgte at gribe ind, men blev affærdiget af de to kontrollører. Først otte minutter senere, blev den højspændte situation løst, da politiet kom ind i toget.

DSB vil lave en grundig undersøgelse
DSB erkender i dag at de to kontrollører ikke håndterede opgaven korrekt, og de er begge blevet suspenderet.

"Vi laver altid en meget, meget grundig undersøgelse, når der sker episoder som denne her. Det gør vi for at sikre vores medarbejder, for at sikre vores kunder, og vi gør det for at sikre at vi får nogle fremadrettede procedurer, der kan sikre at sådanne nogle situationer kan undgås," siger Niklas Marschall, salgsdirektør i DSB S-tog.

Ifølge DSB's egne regler må kontrollørerne, eller togrevisorerne som de hedder hos DSB, ligesom alle andre borgere agere i selvforsvar og skride til civil anholdelse.