Caspian Drumm forsvarer brystoperation

16x9

VIDEO: Se et længere interview med pigen der ville være dreng

Det har vakt bekymring og kritik, at den 15-årige Caspian Drumm har fået fjernet sine bryster efter eget ønske, fordi han føler sig mere som dreng, end den pige han er født som.

Operationen blev foretaget på H.C. Andersen-klinikken i Odense, og det er ikke mindst kirurgen, som foretog indgrebet, Jens Pilegaard, kritikken retter sig mod.

Caspian Drumm fastholder imidlertid, at beslutningen var den rigtige for ham og retter kritik mod det offentlige system, der ikke ville operere ham.

"Systemet regner alle, der er under 18 år for ikke individuelle nok til at kunne tage en beslutning, og de synes, det er etisk forkert, men et eller andet sted kan man også vende den om og spørge, om det ikke er lige så uetisk at lade folk lide i den krop de har og måske føre dem til selvmordstanker," siger han.

Også Caspian Drumms mor, Cecilie Drumm, forsvarer beslutningen om at lade sit barn operere i så und en alder.

"Han var så utroligt hæmmet af de her bryster, så hans livskvalitet blev væsentligt forringet ved det," siger hun.

"Efter han har fået operationen, har jeg været mere sikker på, at det var det rigtige, end jeg nogensinde har været før, fordi han bare har ændret sig så meget i positiv retning, og han er blevet meget mere åben og folder sig ud og er glad for sig selv og harmonisk," siger Cecilie Drumm.

Caspian Drumm afviser at gå skridtet videre og få foretaget en kønsskifteoperation, da han ikke mener, at teknikken er sikker nok endnu.

Se et længere interview med Caspian Drumm og hans mor øverst i artiklen.

Hvem bestemmer over ens krop? Skal det være forbudt for unge under 18 år at gennemgå fx kønsskifteoperationer?

Flere hundrede danskere har allerede givet deres mening til kende. Klik ind på TV2 Nyhedernes Facebookside og deltag i debatten. Følg linket i boksen til højre.