Venstre vil skyde vilde svin

16x9

Vildsvin forventes snart at krydse grænsen til Danmark

Partiet Venstre vil sætte ind med en organiseret bekæmpelse at de nordtyske vildsvin, der forventes krydse grænsen inden for det kommende år. Samtidigt forsøger SF at samle politisk flertal for at forhindre en sådan bekæmpelse.

Det er nye oplysninger om vildsvinenes fremmarch i Nordtyskland, som får poli­tikerne til at reagere, ligesom land­bruget er stærkt bekymret efter oplys­ninger om, at et stort antal vildsvin nu findes lige syd for grænsen, og ifølge eksperter vil vandre ind i Dan­mark i løbet af det kommende år. Hvis ikke de allerede er her.

Landbruget kræver, at vildsvinene udryddes, så snart de krydser grænsen, og partiet Venstres fødevareordfører Jens Kirk foreslår, at Danmark foranstalter en organiseret bekæmpelse

"Der er alt for store værdier på spil for samfundet. Vildsvinene risikerer at sprede alvorlige sygdomme som svinepest," siger Jens Kirk til DR Midt & Vest.

Men sådan en statslig bekæmpelse af en naturligt indvandret dyreart vil blive mødt med internationale protester. Det forudsiger SF's fødevareordfører Kristen Touborg

"Danmark argumenterer normalt for, at nordmændene skal acceptere ulve, og afrikanerne skal leve med løver og elefanter. Det vil ikke se godt ud internationalt, hvis vi stiller et korps af offentlige vindsvinebekæmpere op nede ved grænsen," Touborg.