Antal dræbte på øen Utøya er 68

Det norske politi nedjusterer nu antallet af dræbte efter massakren på den norske ø Utøya fra 86 til 68. Det oplyser politiet i Oslo på en pressekonference.

Samtidig oplyser politiet, at otte per­soner er blevet dræbt ved eksplosionen i regeringskvarteret i det centrale Oslo.

Dermed er antallet af dræbte efter eks­plosionen i Oslo og massakren på Utøya i alt 76 og ikke 94 personer, som poli­tiet indtil nu har antaget.

Ifølge politiet kan antallet af dræbte efter både mas­sakren og bomben i det centrale Oslo fortsat stige. Det skyldes, at der stadig er flere personer, der er savnet i Oslo og efter skyderiet på øen Utøya. Samtidig af flere af de sårede efter de to terrorhandlinger i kritisk tilstand.

Brugte tid på at redde overlevne
Oplysningen om 86 dræbte på øen Utøya kom på et tidspunkt, hvor redningsmandskaberne var travlt optaget, da forbrydelsen blev begået.

Det oplyser politichef Öystein Mäland - han oplyser desuden, at redningsmandskabet brugte tid på at hjælpe de overlevende og ikke på at tælle antallet af dræbte.

Samtidig lå de dræbte i klynger på øen, og det var vanskeligt at overskue situationen, oplyser politiet.

Breivik stod på politiets liste
Mäland oplyste, at der fortsat er en eftersøgning i gang på Utøya og i havet omkring øen. Omkring 50 politifolk arbejder mandag indtil mørkets frembrud fortsat på at finde flere savnede og på at sikre kriminaltekniske spor, oplyser chefen for Kripos, Odd Reidar Humlegård.

Politiets efterforskere arbejder også på at undersøge, om der er medgerningsmænd. Efterforskerne undersøger blandt andet den sigtede Anders Behring Breiviks oplysning om, at han arbejdede alene, men at der findes "to andre celler".

Desuden er det kommet frem, at Breivik stod på en liste hos den norske Politiets Sikkerhedstjeneste over nordmænd, der har købt kemikalier hos en polsk forhandler, oplyser politiet, der dog afviser at give yderligere oplysninger nu.