Flere kan have pølseforgiftning

En 16-årig dreng har siden i aftes været indlagt med mistanke om en sjælden og alvorlig madforgiftning og nu er endnu en person indlagt til observation.

De to patienter kan være ramt af 'fødevarebåren botulisme'. En maveforgiftning der kan være særdeles farlig.

Fødevarestyrelsen har mistanke om, at den 16-årige dreng er blevet smittet efter at have spist Tofu fra mærket Urtekram eller en vegetarisk postej af mærket Nutana.

Spis ikke produktet
Hvis man har købt et af disse produkter, skal man ikke spise det.

Kåre Mølbak, overlæge på Statens Serum Institut, siger til TV 2 News, at endnu en person fra Københavns-området er under observation for botulisme.

"Vores store bekymring er, om det har været et enkelt glas, der har været forgiftet, eller om der er tale om et større parti, så flere kan være blevet udsat for bakterien," siger Kåre Mølbak.

Det er typsik konservesprodukter, der kan indeholde botulisme toksiner. Men det sker meget sjældent, påpeger Kåre Mølbak.

Mistænkte produkter fjernet fra hylderne
Urtekram oplyser, at man har bedt forretningerne om at fjerne de mistænkte produkter fra hylderne, ligesom man har stoppet salget indtil videre. Samtidig vil man advare kunder om produkterne på forretningens hjemmeside.

"Der er tale om en formodning, og vi afventer fortsat resultatet. Men uanset om det er vores produkter, der er kilden til forgiftningen, skal vi selvfølgelig udvise den allerstørste forsigtighed," siger marketingchef Line Holmen.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan forgiftningen stamme fra Urtekrams Tofu, der er mærket mindst holdbar til 26.04.2014 eller 10.05.2014, eller en vegetarisk postej af mærket Nutana, der er mindst holdbar til 25.04.14.