DF overdriver antallet af røverier

16x9

DF har overdrevet antallet af de hjemmerøverier, som partiet arbejdede for at straffe hårdere

Dansk Folkeparti beskyldes nu for at overdrive effekten af de stramninger af straffen på hjemmerøverier, som VKO forhandlede på plads i forbindelse med den såkaldte tryghedspakke, skriver Information.

Den type sager, som strafskærpelserne kommer til at omfatte, er der højest 30 af om året, viser det lovforslag, som justitsminister Lars Barfoed (K) nu har fremsat. Alligevel har DF's retsordfører, Peter Skaarup, både før og efter, at aftalen blev indgået, henvist til hundredvis af sager, som der nu bliver sat ind over for.

"Det er dybt problematisk og bevidst vildledning af danskerne. Jeg tror, at formålet er at skabe et billede af, at Dansk Folkeparti har fået rigtig meget til gengæld for at forringe efterløn og pension - når virkeligheden er, at de har taget sig enormt billigt betalt," siger SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhart.

Tre dage inden aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti blev indgået den 22. maj, omtalte Peter Skaarup i sin blog på Politikens hjemmeside tal fra Rigspolitiet:

90 hjemmerøverier i første kvartal i år. Hjemmerøveri antaster noget af det vigtigste, vi har, vores tryghed. Både derfor og for at dæmme op for stigningen i antallet af hjemmerøverier, skal straffen fordobles, skrev han dengang.