Tyve stjal nøgler og koder fra ISS

Ukendte gerningsmænd har stjålet nøgler og adgangskoder til 250 daginstitutioner og ni skoler i Aarhus Kommune.

ISS opbevarede nøgler og alarmkoder til 250 institutioner og ni folkeskoler i samme skab. Nu er ukendte gerningsmænd stukket af med skabet.

Østjyllands Politi har allerede registreret de første indbrud i østjyske daginstitutioner efter indbruddet hos ISS Danmark i weekenden.

ISS havde gjort det nemt for tyvene ved at opbevare nøgler, adresser og koder til alarmsystemerne sammen. Det anslås nu at komme til at koste flere millioner kroner at skifte låse og koder ud.

Der var også adresser på nøglerne
De to tyve gik målrettet efter to skabe som står receptionen hos ISS Danmark i Aarhus. Skabene er fyldt med nøgler og alarmkoder til 250 institutioner og ni folkeskoler i Aarhus. Og for at gøre skaden værre - der var også adresser på nøglerne. Nøglerne bliver brugt af rengøringspersonalet fra ISS når de gør rent på institutionerne for Aarhus Kommune.

Nøglerne har allerede været brugt
Indbrudstyvene har allerede brugt flere af de stjålne nøgler og koder. Østjyllands Politi har i dag modtaget anmeldelser om indbrud i fem daginstitutioner hvor gerningsmændene har brugt nøgle og slået alarmen fra med en kode.

Politikommissær Mogens Brøndum kritiserer nu ISS Danmark for ikke at have styr på sikkerheden. - Det er bare ikke godt nok når man opbevarer nøgler med adresser på sammen med alarmkoder. Enhver ved at det er en rigtig dårlig idé. Det har skabt en masse problemer som vi nu skal til at forsøge at rydde op i," siger han i dag til TV 2|ØSTJYLLAND.

Regning på 1,5 mio kroner
I dag blev alle alarmkoder skiftet ud. Nu skal samtlige låse så skiftes ud på skolerne og de mange institutioner. For skolernes vedkommende vil det tilsammen koste mindst 1,5 millioner kroner.

ISS beklager i dag situationen overfor TV 2|ØSTJYLLAND. - Vi har gennemgået vores sikkerhedsprocedurer og det her kommer ikke til at gentage sig fremtiden, lyder det fra kommunikationsdirektør Kaspar Bach til TV 2|ØSTJYLLAND.

Sagen er alvorlig for ISS Danmark fordi firmaet blandt andet lever af at rådgive erhvervslivet om sikkerhedsløsninger og hvordan man blandt andet skal forhindre indbrud.

ISS Danmark skal nu afholde et møde med Aarhus Kommune for at diskutere et eventuelt erstatningsansvar.

Udlover dusør
Samtidig har ISS udlovet en dusør på 10.000 kroner for oplysninger der kan føre til gerningsmændene eller skaffe de stjålne nøgler tilbage.

"Vi tror på gode muligheder for at pågribe gerningsmændene. Billederne er så tydelige, at nogle kan genkende gerningsmændene. Derfor beder vi nu om hjælp fra offentligheden og tilbyder en dusør på 10.000 kr. til den, der kan give politiet oplysninger, der kan føre til nøglerne og anholdelsen af de to gerningsmænd,"siger Kaspar Bach Habersaat, kommunikationsdiretør i ISS.

Henvendelser om nøgletyvene skal rettes til Østjylland Politi på telefon 87 31 14 48.