Rumæner i retten for stewardesse­drab

16x9

Om præcis en måned vil den 59-årige rumænske mand Marian Clita modtage sin dom for at have dræbt den norske stewardesse Vera Vildmyren på Hotel Radisson Blu på Amager i København. Den rumænske mand erkender at have forvoldt stewardessens død, men han nægter at det var bevidst. Han anerkender dermed vold med døden til følge.

Clita er tiltalt for at have slået stewardessen Vera Vildmyren med et koben i ansigtet, så hun fik brud på tindingen, pandebenet, hjernegruben, kæben, næsen. Skaderne var så omfattende, at kvinden omkom kort efter. Manden er ligeledes tiltalt for at have stukket hende med en kniv. Derudover er han tiltalt for at have røvet en mobiltelefon, to punge, et kreditkort og et ur fra den norske stewardesse.

Risikerer en forvaringsstraf
Ifølge anklageskriftet tager Vicestatsadvokat Anne Birgitte Stürup forbehold for, at hun vil kræve rumæneren idømt forvaring, som en straf der gives til vanekriminelle, som man ikke mener, kan rehabiliteres.

Retssagen begynder den 21. februar i Københavns Byret, og der er sat fire dage af til den. Anne Birgitte Stürup mener dog, at dommen allerede kan ventes at falde den 24. februar.

Hændelsen fandt sted den 1. marts på værelse 2025 på Hotel Radisson Blu.