Fogh tager personligt afstand

16x9

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gjorde i dag rede for sin holdning i sagen om Muhammed-tegningerne.

"Jeg har personligt en sådan respekt for menneskers religiøse overbevis­ning, at jeg personligt aldrig ville fremstille Muhammed, Jesus eller andre religiøse skikkelser på en måde, som kan krænke andre mennesker, sagde Fogh Rasmussen i TV 2 | NYHEDERNE.

Han understregede samtidig, at der er pressefrihed i Danmark. At medierne er frie og uafhængige og selv bestemmer, hvilke tegninger de vælger at bringe.

"En dansk regering kan ikke undskylde for en dansk avis. Vi lever i et sam­fund, hvor pressefrihed og ytringsfri­hed er nogle af grundpillerne. Vi står benhårdt vagt ved vores grundprincip­per", sagde Fogh til TV 2|NYHEDERNE:

"Samtidig vil jeg gerne slå fast, at vi arbejder hårdt på flere planer. Vores diplomater arbejder på højtryk og samtidig har vi rejst sagen i EU."

Den danske statsminister mener, at han ikke kunne have håndteret situationen med de muslimske ambassadører i København på en anden måde, end det var tilfældet.

"De havde skrevet et brev om, at regeringen skulle tage retslige skridt over for Jyllands-Posten. Men der er vi nødt til at sige: Det kan vi ikke gøre i et folkestyre som det danske med ytrings- og pressefrihed. Derfor skrev jeg et høfligt brev til ambassadørerne netop for ikke at få sagen til at eskalere", sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen.