Argentina anerkender staten Palæstina

Argentina og Brasilien anerkender staten Palæstina. Israel kalder beslutningen skadelig.

Argentina anerkender Palæstina som en stat.

Det oplyser udenrigsministeriet i Buenos Aires. Anerkendelsen gælder de grænser, der var gældende inden den arabisk-israelske Seksdageskrig i 1967.

Den argentinske regering har sendt den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, et brev med den argentinske beslutning.

- Argentinas regering deler holdningen hos dets partnere i Mercosur, Brasilien og Uruguay, at tiden er kommet til at anerkende Palæstina som en fri og uafhængig stat, siger en talsmand for udenrigsministeriet.

Anerkendelsen ligger på linje med Argentinas ønske om at "forsvare det palæstinensiske folks ret til at opbygge en uafhængig stat, såvel som Israels ret til at leve i fred med dets naboer inden for sikre grænser, der anerkendes internationalt", hedder det.

Brasiliens præsident, Lula da Silva, sendte allerede i november et brev til den palæstinensiske regering, som anerkender en palæstinensisk stat inden for 1967-grænserne. Det oplyste det brasilianske udenrigsministerium fredag.

Uruguay ventes i nær fremtid at følge efter.

Den israelske regering betegner Argentinas beslutning som "højst beklagelig" og "skadelig".

En talsmand for det israelske udenrigsministerium siger, at en anerkendelse af Palæstina ikke bør finde sted, så længe der er fredsforhandlinger i gang mellem israelere og palæstinensere, rapporterer nyhedsbureauet dpa.

Fredsforhandlingerne er næsten gået i stå, efter Israel har besluttet at fortsætte udbygningen af de jødiske bosættelser på den besatte vestbred.

/ritzau/Reuters