DSB-ansat hjalp graffitimalere ind

16x9

En ansat hos DSB blev i dag anholdt og sigtet for medvirken til graffitihærværk på S-tog.

Manden har erkendt, at han i marts lukkede graffitimalere ind på DSB's klargøringscenter i Hundige. Ved den lejlighed blev der overmalet S-tog svarende til et erstatningskrav på 14.244 kroner.

Der er tale om en 22-årig mand, som ikke tidligere har været kendt af politiet, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi.

Anholdelsen af manden skete som led i politiets efterforskning af en omfattende sag med flere sigtede om graffitihærværk for flere millioner kroner mod DSB's S-tog i Storkøbenhavn.

Erstatningskrav til 19-årig på 2,5 mio.
Blandt de sigtede er en 19-årig, som politiet mistænker for at stå bag 173 graffitimalerier, og som er stillet over for et erstatningskrav på 2,5 millioner kroner.

Den DSB-ansatte blev genkendt på videooptagelser fra klargøringscentret, der blev fundet på en computer hos en af de sigtede. På optagelserne ses den 22-årige og desuden fire maskerede malere i gang med sprayflaskerne.

Manden er blevet løsladt efter endt afhøring af politiet.

Graffiti ender i database
DSB må hvert år fjerne omkring 1.800 graffitimalerier på S-tog, og etaten hjælper politiet med at opklare sager om graffitihærværk ved hjælp af en database med billeddokumentation.

Der bliver taget billeder, hver gang der er graffiti på togene, og sammenlignet med billeder der allerede er i databasen.