Indien opgiver ikke Niels Holck

16x9

Ifølge avisen The Asian Age vil de indiske myndigheder kæmpe videre for at få udleveret den 48-årige dansker Niels Holck, der i 1995 var med til at kaste våben ned til oprørere i den indiske delstat Vestbengalen i 1995. Nedkastningen har Holck erkendt, men han mener, at der var tale om våben til en legitim frihedskamp, mens inderne betragter ham som terrorist.

Avisen skriver, at myndighederne vil kæmpe videre for at få udleveret forretningsmanden Kim Davy - som Niels Holck konsekvent kaldes - af både juridiske og diplomatiske kanaler.

Justitsministeriet havde besluttet at udlevere Niels Holck, men den beslutning blev underkendt af Retten i Hillerød. Den beslutning kunne anklageren fra Nordsjællands Politi imidlertid ikke acceptere. Han kærede på stedet den 15 sider lange kendelse til Østre Landsret.

Ifølge Amnesty International døde mindst 127 personer i politiets varetægt i Indien i 2008-2009. Desuden modtog Indien 1.596 klager over tortur fra indere, der havde været i fængsel.

Justitsministeriet har betinget sig tre ting i forbindelse med en evt. udlevering. Danskeren skal stilles for en normal domstol, han skal kunne afsone herhjemme og han må ikke kunne idømmes dødsstraf. Andre dømte i sagen er idømt livstid.