Der er nu for 75 øre korn i et brød

16x9

Kun en brøkdel af brødprisen kan forklares med kornpriser, viser tal fra LandbrugsAvisen

30 kroner eller deromkring koster et franskbrød hos bageren, og eksperter frygter, at stigende kornpriser nu får brødet til at stige igen, lige som det skete da kornprisen steg i 2007/08.

I dag får en landmand omkring 1,50 kroner for et kg korn. Og da man kun skal bruge cirka er et halvt kg korn til et almindeligt brød, betyder det, at der kun er for 75 øre korn i et brød til 30 kroner, viser beregninger fra LandbrugsAvisen.

Som landmand kan man faktisk kun få 1,25 kroner per kg møllehvede her og nu, men på kornbørsen i Paris steg kornprisen torsdag til næsten 1,75 kroner per kg. Den laveste pris i år var 95 kroner per kg midt i marts.

Da prisen på korn steg i 2007, steg også priserne på brød og andre kornprodukter.

Selv om kornprisen i mellemtiden er faldet igen, er prisen på brød ikke faldet. Fødevareminister Henrik Høegh (V) giver torsdag i Politiken udtryk for, at der er for lidt konkurrence på brødpriserne.

Torsdag steg de internationale hvedepriser i øvrigt igen voldsomt, da Rusland besluttede at lukke for eksporten af korn, fordi en fejlslagen høst, betyder at russerne kun har korn nok til at brødføde sig selv.