11 hundehvalpe dømt til aflivning

Herover kan du se billeder fra TV 2/NYHEDERNEs besøg hos hvalpenes ejer i tirsdags.

11 hundehvalpe skal nu aflives, fordi ejeren ikke kan dokumentere, at de ikke er af en "forbudt" race.

Hundene er ifølge politiet af racen Amstaff, der står på listen over ulovlige og farlige hunderacer. Listen indeholder 13 racer i alt.

Hvalpene kom i politiets søgelys, da deres far - en fuldvoksen kamphund - sidste weekend bed en 12-årig pige i Greve i underarmen.

Hun slap med overfladiske skrammer.

Fik tre dage til at fremskaffe dokumentation
Hunden, dens hvalpe og en tæve blev efter episoden konfiskeret af politiet, og ejeren fik tre dage til at fremskaffe dokumentation for, at de ikke var Amstaff-hunde. Men:

"Ejeren havde simpelthen ikke noget dokumentation. Derfor har vores jurist besluttet, at hvalpene skal aflives. Ejeren er også blevet gjort opmærksom på, at han har 10 dage til at påklage det," fortæller Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

"Hvis han vælger at gøre det, skal sagen ind til rigspolitichefen, og så er det så spørgsmålet, om han vil træffe en anden afgørelse," siger Per Jacobsen.

Født efter 17. marts: Aflivning
Med hjemmel i den nye hundelov, der trådte i kraft den 1. juli, kan hvalpene uden videre aflives, fordi de er født efter den 17. marts.

Hanhunden og tæven skal begge adfærdstestes af en dyrlæge inden, der tages beslutning om deres fremtidige skæbne.

Anden gang hund bider fra sig
Per Jacobsen er dog overbevist om, at hanhunden vil lide samme skæbne som sine 11 hvalpe.

"Jeg er næsten helt overbevist om, at hanhunden vil blive aflivet, da det er anden gang, at den har bidt fra sig. Tæven virker mere fredelig, så den vil nok ikke blive aflivet," siger han.

Tidligere troede politiet, at tæven befandt sig inde i huset under overfaldet, men nu har et vidne fortalt anderledes. Det efterforsker politiet nu.