Flere bilbrande i København

16x9

Der er bekymring hos Politiet i Køben­havn , efter at der i weekenden igen blev sat ild til parkerede biler i Indre By. I alt syv biler er blevet brændt på en uge, skriver JP København.

Der blev ifølge politiet sat ild til to af de parkerede biler på adressen Dyrkøb kl. 3.47 søndag, og ilden bredte sig hurtigt til to andre biler, der mere eller mindre udbrændte.

Politiet står foreløbig på bar bund i sagen. Tidligere er biler på Nørrebro også blevet brændt, men her er to for­modede gerningsmænd varetægtsfængslet.

"Vi har foreløbig ingenting i forbindelse med weekendens episode. Ingen gerningsmænd, intet motiv. Det er naturligvis nærliggende at sige, at det hænger sammen med de brande, vi så på Nørrebro, og der kan også være inspiration fra Paris, men det er alt sammen gætværk. Det er tidligere set, at når folk læser om en brand et sted i byen, så "inspireres" de til at foretage sig noget tilsvarende et andet sted," siger vicekriminalkommissær Preben Kristensen, brandafdelingen ved Københavns Politi til avisen.

På Nørrebro blev der desuden forsøgt sat ild på biler både mandag og tirsdag i sidste uge.

Det blev formentlig udløst af ballade i forbindelse med et trafikuheld på Nørrebrogade, hvor unge indvandrere generede politi og redningsmandskab.

Hvorvidt episoderne på Nørrebro er forbundet med ildspåsættelserne i Indre By er politiet ved at undersøge.