VU: Dansk Folkepartis drøm er naiv

16x9

Glæden er svær at spore hos Venstres Ungdom (VU), efter Dansk Folkeparti har meldt sig klar som regeringsparti i en VK-regering.

De unge venstrefolk kalder DF's regeringsdrømme for direkte naive.

"Jeg vil hellere tabe regeringsmagten end at se Dansk Folkeparti dele ministerbiler med Venstre og De Konservative. Jeg har svært ved at se, hvordan deres politik skal matche med regeringens politik," siger landsformanden for VU, Jakob Engel Schmidt.

DF's chefstrateg Kristian Thulesen Dahl siger til Politiken, at partiet efter ti år som trofast støtte for VK-regeringen bestod den endelige prøve som regeringsduelig, da DF i sidste måned sikrede regeringens spareplan med en upopulær halvering af dagpengeperioden. Thulesen Dahl og Co. vil nu i regering - og vil selv bestemme, hvornår det bliver.

Værdierne er vidt forskellige
Dermed tager partiet et afgørende skridt videre i forhold til tidligere udtalelser om, hvor partiet har understreget, at det vil gå i regering, "når tiden er moden".

Men Thuelsen Dahls så sikre udtalelser preller af på Jakob Engel Schmidt.

"Det er forkert, når Kristian Thulesen Dahl udtaler, at DF selv kan bestemme, om det vil være en del af regeringssamarbejdet. Værdiforskellene mellem regeringen og DF er så store, at jeg opfatter det som helt utænkeligt, at DF kan komme med i regeringssamarbejdet," siger Jakob Engel Schmidt.

Landsformanden peger på mærkesager som ældrecheck og indvandrerpolitik, som ligger så langt væk fra regeringens politik, at en strømlinet politik mellem VK-regeringen og DF vil være utopi.

Også formanden for De Konservative, Lene Espersen, har over for Politiken Søndag afvist DF's regeringsdrømme.