S, R og SF ønsker Muhammed-møde

16x9

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bør mødes med de 11 muslimske ambassadører, som har protesteret over Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, mener Socialdemokraterne, De Radikale og SF. ´

De tre partier anfører, at der ikke er noget forgjort i, at Fogh efterkommer de 11 ambassadørers ønske om et møde, fordi det kan fremme forståelsen. De bakker dog udtrykkeligt op om hans afvisning af at blande sig i pressens ytringsfrihed og om hans henvisning til, at klagere selv må gå til landets domstole.

Socialdemokraternes udenrigsordfører, Jeppe Kofod, siger, at det er helt op til statsministeren selv, om han vil fastholde sin afvisning af at mødes med de 11 repræsentanter for Tyrkiet, Saudi-Arabien, Iran, Pakistan, Egypten, Indonesien, Algeriet, Bosnien Hercegovina, Libyen, Marokko og for det palæstinensiske selvstyre.

"Det vigtigste er, at statsministeren får forklaret helt konkret, hvordan det danske system er. At det politiske system ikke blander sig i, hvad pressen skriver. At domstolene tager sig af fortolkningen af love. Men der er måske behov for at tage et møde med de ambassadører for at forklare dem om principperne for ytringsfrihed, så der ikke er nogle misforståelser," siger Jeppe Kofod.

Den radikale leder, Marianne Jelved, erklærer sig "stort set" tilfreds med statsministerens svar på de 11 ambassadørers klagebrev.

"I statsministerens sted ville jeg nok tage et møde med dem. Det kan aldrig skade at sidde over for hinanden og uddybe sine synspunkter," siger hun.

Ifølge Berlingske Tidende er de 11 ambassadører utilfredse med, at statsministeren ikke vil mødes med dem.

Den palæstinensiske repræsentant, Maie Sarraf, siger til avisen, at der er behov for "at få belyst den risiko, der er ved at kritisere islam på den måde".