Louise Frevert: Fra erotik til politik

16x9

Portræt af DF's Louise Frevert, der nu ikke længere vil sende kriminelle muslimer til Rusland

Dansk Folkepartis Louise Frevert beskæftigede sig med mavedans, ballet og erotik inden hun kom i Folketinget.

Af Peter Møller

Dansk Folkepartis Louise Frevert, der nu møder voldsom kritik og er blevet politianmeldt for sine skriverier om muslimer i Danmark har prøvet lidt af hvert inden hun blev politiker.

Ud over jobbet som politiker er hun først og fremmest mave- og balletdanserinde, men hun har også prøvet kræfter med ballet og jobbet som skuespillerinde i flere pornofilm tilbage i 1970'erne.

Dansede for shahen af Iran
Den nu 52-årige kultur-, uddannelses-, og ligestillingsordfører er født på Frederiksberg den 31. maj 1953 og fik realeksamen fra La Cour Vejens Skole i 1969.

Hun optrådte på verdensscenen første gang, da hun som 18-årig dansede hos shahen af Iran, der ville opbygge en national ballet i Teheran. Hun blev deluddannet som koreograf i Modern Ballet på Lincoln Center i New York i 1974.

Var med i erotiske film
I årene efter læste hun drama og deltog i en række erotiske film - blandt andet "I Tvillingernes Tegn", "I Løvens Tegn", "Hopla på Sengekanten" og den svenske film "Molly", der er markedsført i USA under titlen "Sex in Sweden".

Efter produktionen af "Molly" i 1977 skiftede Louise Frevert fokus til mavedans, og i 1985 åbnede hun Danmarks Mavedanserskole på Vesterbro.

Formand for mavedanserne
I 1991 blev hun formand for Dansk Mavedanser Union, og udgav bøgerne "Mavedans: Kom i form på 1 m2", "Ryst dig slank på 1 m2" og "I form med mavedans". Flere af bøgerne er ledsaget af videoer, så nye mavedansere kan lure hende kunsten af.

Louise Frevert debuterede som folkevalgt i 1994, da hun blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.

Forinden havde hun ført en utraditionel valgkamp med mavedans og orientalsk musik.

Fik fremgang ved valget
I 1999 valgte hun at bryde med Det Konservative Folkeparti og blev i stedet repræsentant for det forholdsvis nye Dansk Folkeparti.

I 2001 blev hun valgt ind i Folketinget, og siden da har hun været Dansk Folkepartis kultur-, ligestillings- og uddannelsespolitiske ordfører.

Ved det seneste folketingsvalg oplevede hun massiv fremgang.

Da hun blev valgt til Folketinget i 2001 i Slotskredsen på Frederiksberg fik hun 2.109 personlige stemmer, og da hun blev genvalgt i februar 2005 fik hun 7.948 personlige stemmer, skriver hun på sin hjemmeside.

Privat er Louise Frevert gift med Susanne Christiansen.

Ægteskabet er Louise Freverts tredje ægteskab, men det første med en kvinde.

Hun er desuden mor til fire børn.