"Antichrist" årets bedste film

16x9

Det blev til i alt fem priser ved Bodil_prisuddelingen til Lars von Triers film

Sjældent har en enkelt film i den grad taget for sig af priserne, da Bodil-statuetterne for årets bedste film og skuespilpræstationer blev i Imperial Biografen i København.

Lars von Triers "Antichrist" levede op til favoritværdigheden og modtog hæderen som bedste danske spillefilm i 2009.

Den danske instruktørs foruroligende og grusomme fabel om kampen mellem det gode og det onde, der fik verdenspremi­ere på festivalen i Cannes, blev hædret med yderligere fire priser.

To af dem gik til skuespillerne Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg, der reelt har de to eneste roller i filmen.

Særlig anerkendelse af lydarbejde
Desuden fik Anthony Dod Mantle Bodil-prisen som bedste fotograf, mens Filmmedarbejderforeningen, som står bag den årlige uddeling, gav en såkaldt Sær-Bodil til Kristian Eidnes Andersen.

Denne pris var en særlig anerkendelse af det lydarbejde på "Antichrist", der indgik som en væsentlig del af filmens helt specielle univers.

Det var sjette gang, at Lars von Trier kunne supplere sin trofæsamling med en Bodil, mens ingen af skuespillerne tidligere har modtaget prisen.

Pris for biroller i "Fri os fra det onde"
Heller ikke Pernille Vallentin og Jens Andersen, som blev hædret for bedste biroller, begge i Ole Bornedals "Fri os fra det onde", har fået Bodil-priser før.

To af sidste års 25 premierefilm satte sig således på alle danske priser. Flest nomineringer, nemlig fire, havde Rumle Hammerichs "Headhunter", men den kom heller ikke blandt de udvalgte.

Filmskolen Super 16 fik Æres-Bodil
Årets Æres-Bodil tilfaldt den alternative filmskole Super 16, der så dagens lys i 1998 som et alternativ til de officielle filmuddannelser.

Filmskribenterne gav prisen for årets bedste amerikanske film til animationsfilmen "Op", mens en helt anden slags animationsfortælling, den israelske "Waltz with Bashir", modtog statuetten som bedste udenlandske, ikke-amerikanske film.