Stop spild af mad - få gode råd her

Hver dansker smider i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden om året

Madspild koster danskerne 16 milliarder kroner om året. En gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn smider mad ud for 10.000 kroner om året. Det svarer til 20 procent af deres samlede udgifter til mad.

Hver dansker smider i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden om året i stedet for at spise det.

Det er skidt for CO2-regnskabet, og samtidig dør der på verdensplan cirka seks millioner børn af sult om året.

Det er baggrunden for dannelsen af bevægelsen 'Stop spild af mad', der opfordrer danskerne til at få spist maden i stedet for at smide det ud.

For at hjælpe interesserede på vej indeholder siden også en masse forsalg og opskrifter, der kan hjælpe folk af med resterne. Og til februar udkommer en bog, der skal hjælpe danskerne til at bruge resterne i køleskabet i stedet for at smide dem ud.

En af bogens forfattere, den franske kok Francis Cardenau, giver her tip til, hvad porrer, limefrugt, vin og salat kan bruges til:

Sådan kan porrer anvendes:

Sådan kan limefrugt anvendes:

Sådan kan vin anvendes:

Sådan kan salat anvendes:

Se flere opskrifter på stopspildafmad.dk via linket i boksen øverst i artiklen.