Pressechef fik fjernet foto af Lars Løkke og Sidney Lee

16x9

Statsministeriets presse-chef fik fjernet foto af Lars Løkke og Sidney Lee

Statsministeriet har fået fjernet et fotografi fra en privat Facebook-profil. Efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og realitystjernen Sidney Lee havde været gæster hos Anders Lund Madsen i Det Nye Talkshow på DR tog DR-fotografen Theis Mortensen et billede af to mediebeviste mænd ved siden af hinanden. Det skriver Politiken.

Billedet viser Lee iført kasket på sned, en ubestemmelig dåse i hånden og en smøg mellem fingrene, Løkke iført ulasteligt jakkesæt. Hver især landets nr. 1 inden for hvert deres område.

Fotografen lagde efterfølgende billedet ud på sin egen Facebook-profi, og det fik statsministeriets pressechef Søs Marie Serup til at gribe ind. Hun bad DR om at få fjernet billedet fra fotografens profil.

I dag afviser hun i Politiken, at der er tale om censur. Hun siger, at hun bad om at få billedet fjernet, fordi det var en DR-fotograf, der havde taget billedet, og statsministeren kun havde aftalt, at han skulle være med i tv-udsendelsen og ikke andet. DR bad fotografen fjerne billedet, hvilket han accepterede.