Hvilshøj: Jeg er rystet og vred

16x9

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) siger, at hun er "rystet og vred" over brandattentatet mod hendes hjem, der fandt sted tidligt i morges. Hun understreger, at angrebet ikke får hende til at stoppe som minister.

Rikke Hvilshøj (V) udtalte sig om attentatet, da hun her til formiddag ankom til et møde på Christiansborg. Her var hun fulgt af to livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Hun fortalte, at hun opdagede branden i hendes bil ved hjemmet i Greve, da der klokken 03 lød "et ordentlig brag".

"Heldigvis kom vi meget hurtigt ud af huset, så mig og min familie er heldigvis i god behold. Vi var alle sammen hjemme i huset, mig selv, min mand og mine to små børn," siger integrationsministeren.

Rikke Hvilshøj oplyser, at hun ikke tidligere har fået trusler, men at angrebet ikke får hende til at overveje at gå af.

"Det er meget sørgeligt, at vi er kommet dertil. Vi respekterer i Danmark demokratiets rammer, og det er nogle, vi bør værne om, og de er blevet knægtet i nat. Det, synes jeg, selvfølgelig er meget beklageligt. Når jeg nu har fået bodyguards, så er det meget beklageligt og ikke noget, som jeg har ønsket," siger hun.

En gruppe ved navn "Aktionsgruppen Grænseløse Beate" har påtaget sig skylden for brandstiftelsen, der gik ud over ministerens bil, carport, samt gavlen på hendes hus.