Truede betjente skal vidne om drab

16x9

Truede betjente skal nu vidne om politidrab i civil retssag

To politifolk, der skød og dræbte to unge biltyve i Tilst ved Århus, har i årevis været udsat for hævntrusler og hadekampagner. De skal i denne uge vidne i en civil sag mod staten om skyderiet for syv år siden, skriver Århus Stiftstidende.

Efter skudepisoden blev betjentene kaldt mordere og modtog dødstrusler. Hells Angels afslørede og hånede deres navne.

Betjentene har for længst fået både statsadvokaten og rigsadvokatens ord for at de handlede i nødværge.

Pårørende har lagt sag an
Ved den kommende sag i Vestre Landsret i Viborg - rejst af pårørende til de dræbte i Tilst - tager myndighederne flere forholdsregler. Eventuelle hævn­aktioner skal forebygges.

Chefpolitiinspektør Bent Nielsen fra Østjyllands Politi siger til avisen:

"Nu er der gået en del år siden den ulykkelige hændelse. Vi kan håbe, at roen har sænket sig. På den anden side må vi tage højde for de stærke følelser, som stadig kan være på spil hos nærtstående venner til de to, der mistede livet"," siger han.

Stod til at få HA-vest
Den ene af de dræbte stod før sin død til at blive fuldgyldigt medlem af Hells Angels i Århus. Den civile sag, som starter tirsdag, er ikke rettet mod de to betjente. Derimod kræver familien erstatning ved et civilt søgsmål. Men den egentlige hensigt med retssagen er at påvise, at den europæiske menneskerettigheds-konvention er brudt, fordi der ikke blev rejst en straffesag mod de to Århus-betjente.