Topkarakterer til "Mænd der hader kvinder"

16x9
Lisbeth Salander Foto:

Niels Arden Oplevs filmatisering af "Mænd der hader kvinder" begejstrer anmelderne

Stieg Larssons tre romaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander er tilsammen solgt i over en million eksemplarer i Danmark.

Og de mange læsere har noget at glæde sig til med Niels Arden Oplevs filmatisering af den første af romanerne, "Mænd der hader kvinder".

Morgenavisernes anmeldere er enige om, at den danske instruktør har skabt en flot og spændende film, der gør de bedste svenske krimier kunsten efter.

Mest begejstret er Berlingske Tidende, som skriver, at filmen overgår bogen med et stramt thrillerplot.

"Forfatterne (til filmen) har måttet skære meget fra, men det klæder filmen overraskende godt. De har skabt et disciplineret og gennemarbejdet manuskript, der mestrer den kunst, man i Hollywood kalder "to cut to the case". Det gavner Stieg Larssons kuldegysende thriller, skriver avisen.

Stærke Salander
Jyllands-Posten giver filmen fem ud af seks stjerner, og skriver, at Niels Arden Oplev indfrier forventningerne i et solidt værk, der både er tro mod sit litterære forlæg og er seværdig for de få, der endnu ikke har læst romanerne. Men konstaterer også, at der ikke er tale om et filmisk mesterværk.

"Mindre kan også gøre det. Plottet afvikles i et afvekslende tempo, og tilskueren er godt underholdt i filmens 152 minutter, skriver Jyllands-Posten.

Politiken fastslår, at Niels Arden Oplev spiller højt spil og vinder i sin benhårde filmatisering.

"Filmen står og falder med Lisbeth Salander. Og her er der blot at konstatere, at filmens Lisbeth Salander i Noomi Rapaces skikkelse faktisk er ikke så lidt mere troværdig end i bogen, skriver avisen, der giver filmen fem ud af seks hjerter.