Hells Angels får fred på Vestegnen

16x9

Taastrup-gård_banderne øn-sker ikke krig med Hells Angels

Hells Angels står styrket i den køben­havnske bandekrig. En ny melding fra Taastrupgård-drengene på Vestegnen begrænser konflikten i hovedstaden til et opgør med grupper fra Nørrebro og Tingbjerg, og det kan vise sig helt afgørende for HA's mulighed for at vinde krigen - især da HA også har lokale konflikter i gang i både Århus og Odense, skriver Berlingske Tidende.

Først meldte indvandrergruppen Black Cobra allerede i foråret åbent ud, at de ville afstå fra at gå ind i konflik­ten mellem Hells Angels og Blå­gårds­plads-gruppen på Nørrebro i Køben­havn.

Nu kommer en identisk melding fra de såkaldte Taastrupgård-drenge på Københavns Vestegn:

Har ingen interesse i konflikten
"Vi ønsker ikke en krig med Hells Angels eller AK81. Vi har ingen interesser i en konflikt, som handler om magt og markedet for våben, narko og prostitution på Nørrebro, hvor vi ingen bid af kagen har. Det har vi nu meddelt Hells Angels, som også har ladet os forstå, at de heller ikke ønsker en konflikt med os i Taastrupgård," siger en af de ældre, en 30-årig mand med udenlandsk baggrund.

Hells Angels tog angiveligt kontakt til drengene i Taastrupgård og udtrykte bekymring over en artikel i Ekstra Bladet, hvor en af de ledende skikkelser fra Taastrupgård optrådte efter skyderiet på restaurant Ban Gaw på Vesterbro. En mand med tilknytning til Blågårdsplads blev ramt af tre skud, og politiet mistænker Hells Angels' ungdomsfraktion AK81 for at stå bag.

Ingen trussel mod HA i Taastrup
Alligevel udtalte en af de unge fra Taastrupgård sig fra selve gernings­stedet med det, der lignede en util­sløret trussel mod Hells Angels og AK81:

"Tag et billede af mit ansigt, så ved de, at jeg er fra Taastrupgård."

Personen, som udtalte sig i Ekstra Bladet, betragtes som "freelancer" i det kriminelle miljø, men har stor indflydelse i Taastrupgård, som blev landskendt, da en gruppe fra Brøndby Strand angreb to unge mænd fra bebyggelsen med 88 skud i december 2007.

"Der er tale om en misforståelse, og den undskylder vi," siger talsmanden, hvis identitet er Berlingske Tidende bekendt.

Kim Kliver: Mudret billede
Chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver, kalder situationen "mudret lige nu:

"Der er megen retorik i forhold til pressen. Derfor er det vigtigt for os ikke at kommentere på det her. Det, vi gør, og det som alle gør meget klogt i, er at vente og se, hvad det reelle indhold er."