Røvere stjal våben fra kaserne

Skiltene med militært område afskræk­kede ikke de tre røvere, der i nat forsynede sig med våben fra Antvorskov Kaserne ved Slagelse. Det er første gang, at en af forsvarets kaserner er blevet udsat for et regulært røveri.

Politiet har endnu ikke noget bud på, om røverne eksempelvis har skaffet sig våbnene til brug for et bandeopgør.

Politiet og forsvaret har dagen igen­nem været meget tilbageholdende med at oplyse, hvilke våben, der forsvandt. Men man betragter sagen med så stor alvor, at PET er involveret i sagen.

Automatvåben er væk
Det ligger rimeligt fast, at røvertrioen slap væk med de automatvåben, som tilhørte kasernens vagtstyrke på tre mand, der blev overrumplet omkring klokken halv tre.

Men oberst Michael Bundegaard fra forsvarets driftsdivision oplyser, at da gardehusarerne, som er hjemmehørende i Slagelse, er et kampregiment, så ligger kasernen inde med alt fra håndvåben over panserværnsvåben til bæltekøretøjer.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands Politi vil kun oplyse, at de tre røvere tilsyneladende opholdt sig en god halv times tid på kasernen og var igennem flere bygninger, inden de forsvandt. Han ønsker ikke at fortælle, om vagtstyrken på tre mand blev bundet eller låst inde. Men faktum er, at der først blev slået alarm til politiet omkring klokken halv fire om morgenen.

To vagter sov
Vagtstyrken opholdt sig på en vagtstue på den åbne del af kasernen. De tre gerningsmænd har altså ikke skulle forcere hegn eller låste døre, for at komme frem til vagterne. En er på det tidspunkt vågen, mens de to andre hviler påklædte.

"De bliver tilsyneladende truet med en form for våben til at udlevere nogle alarmkoder," siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet brugte søndagen på at gennemføre tekniske undersøgelser på kasernen og på at afhøre de tre vagter. Af hensyn til efterforskningen ønsker man endnu ikke at fortælle, hvilket sprog røverne talte indbyrdes.

Vil gennemgå sikkerheden
Michael Bundegaard oplyser, at forsvaret har et forskelligt vagtberedskab på de forskellige anlæg. Man tager blandt andet hensyn til, hvilke våben, der opbevares på de forskellige kaserner, og hvor meget kriminalitet, der er i lokalområdet.

"Vi sikrer os med mandskab og med elektronisk overvågning. Men det er i sidste ende et spørgsmål om kroner og ører. Det er alt i forsvaret," siger han.

Militæret har tidligere oplevet, at der er blevet stjålet våben ved indbrud i forskellige depoter rundt om i landet. Det skete eksempelvis under tidligere sammenstød mellem rockergrupperne. Ellers er det typisk ved indbrud hjemme hos hjemmeværnsfolk, at der forsvinder våben. Hos Forsvarets Materieltjeneste oplyser man, at der normalt forsvinder 15-20 våben om året fra forsvaret.

Forsvaret vil nu gennemgå sine procedurer, for at se, om der skal strammes op på sikkerheden.