Kvinder bliver Facebook-afhængige

16x9
Facebook Foto:

Især kvinder risikerer at blive afhængige af at få 'venner' på Facebook

En venneliste, der tæller flere hun­drede, er ikke unormalt på det sociale netværk Facebook. Men hvor mange kan prale af at have 347 venner i den virkelige verden? Nok de færreste, skriver metroXpress.

For nogle bliver det at tilføje nye Facebook-venner til en afhængighed på linje med alkohol- og stofmisbrug, ad­varer David Smallwood, engelsk psyko­log og misbrugsekspert. Ifølge ham kan følelsen af at være populær, når man får nye venner, give et kick, der gør Facebook-brugeren høj og giver trang til konstant at søge nye venskaber.

"Det at skaffe nye venner er ligesom ethvert andet fix. Men man ender med at bedømme sig selv ud fra, hvor mange online-venner man har. Man gør alt for at få flere og ender med at blive til noget, man i virkeligheden ikke er," siger psykologen til den britiske avis Evening Standard.

"Kvinder er særligt udsatte for at blive afhængige, da deres selvværd i høj grad hænger sammen med deres sociale relationer og forhold til andre," forklarer David Smallwood.

Han advarer mod at lægge for stor vægt på livet i cyberspace, da det kan føre til mindsket selvværd og øget usikkerhed hos brugerne.

For hver gang man tilføjer en ny ven, ligger der nemlig en risiko for at blive afvist.

Ifølge David Smallwood er cirka 10 procent af den britiske befolkning udsat for at blive afhængig af Facebook.