Citronmånen fylder 40 år

16x9

Den første citronmåne blev langet over disken i 1968 og den hitter stadig

Dan Cakes hjertebarn runder et skarpt hjørne i år. Den første citronmåne blev sendt på markedet i 1968, men på trods af den høje alder er månen tilsyneladende stadig frisk. Det skriver Landbrugsrådets blad Food Culture.

"Citronmånen er absolut ikke fyrre, fed og færdig. Selvom vi produktudvikler, kan vi ikke slå den klassiske citronmåne ihjel," siger Dan Cakes marketingchef Karin Norlyk og skynder sig at tilføje, at det ønsker man heller ikke.

I forbindelse med fødselsdagen kører den jyske kageproducent en kampagne for at få endnu flere danskere med på månevognen.

"Vi sælger ikke så meget i whiskeybæltet og i Storkøbenhavn, men ellers er det faktisk alle mulige forskellige slags mennesker, der køber citronmånen. Unge som gamle, mænd som kvinder. Citronmånen bliver ofte købt som impulskøb, og derfor er der et stort salg i små butikker med lange åbningstider. Desuden eksporterer vi til Skandinavien og hele Nordeuropa," fortæller Karin Norlyk.

Hos Dan Cake oplever man, at de seneste fem år har været en retroperiode, hvor citronmånen har haft en slags kultstatus. Der findes da også op til flere fanklubber, hvor medlemmerne ærer den gule kage.