Mere prostitution med åbne grænser

Leder af Reden mener, den øgede prostituion skyldes åbne grænser

Over de seneste fire år er antallet af kvinder, der trækker på gaden, fordob­let. Det helt store spring i antallet er sket efter 1. januar 2007, hvor tallet steg fra 809 gadeprostituerede i 2005/2006 til 1415 i 2006/2007.

Lederen af værestedet Reden, Dorit Otzen, giver de åbne grænser til de nye EU-lande skylden for, at antallet af gadeprostituerede er steget markant.

"Da de nye EU-lande 1. januar 2007 blev medlemmer, gik der ti dage, inden de rumænske kvinder stod på gaden på Vesterbro," siger hun til TV 2.

Danmark sælger mest sex i Norden
Det samlede antal af prostituerede i Danmark vurderes til mindst at være 5.567. Det svarer til, at der i Danmark er 1.111 prostituerede pr. en million danskere. Dermed er Danmark det land i norden, hvor der sælges mest sex.

En af grundene kan være, at det i Danmark er lovligt at sælge sex på gade modsat flere af vores nabolande. Og det kommer ikke til at ændre sig. Det står fast, efter Dansk Folkeparti har afvist at forbyde prostitution.

En skam for hele samfundet
Den tilbagemelding fra regeringens støtteparti er et tilbageskridt i forhold til kampen mod prostitution Danmark, mener Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen.

"Det er ærgerligt for hele samfundet, men mest af alt for de tusindvis af kvinder, som bliver solgt til Danmark og de tusindvis af kvinder, som må leve med konsekvenserne af prosti­tution i det hele taget," siger hun.

Vurderingen af hvor mange pros­ti­tuerede, der er i Danmark, er vurderet af Servicestyrelsens Udsatteenhed på baggrund af annoncer for seksuelle ydelser samt fagpersoners kendskab til området, og der er tale om et minimum tal.