Margrethe: Mary må også have fred

16x9

Dronningen anmoder om give at kronprinsessen tid til at ånde

"Hun er et dejligt menneske. Jeg er meget stolt af vores svigerdatter", sagde dronning Margrethe på regentparrets årlige pressemøde på slottet Caix i dag. Samtidig anmodede hun dog om at give den populære kronprinsesse Mary fred til at ånde.

På pressemødet afslørede prins Henrik desuden, at der er flere digte på vej fra hans pen. I første omgang skal de udgives på et fransk forlag. Spørgsmå­let om børnebørn fra kronprinsparret kom også på banen. Men her sagde dronningen, at Mary ikke er gravid, og rådede til ikke at være for ivrig.

"Det vigtigste lige nu er, at de to unge får fred og ro. Vi sidder ikke på kanten af stolen", sagde dronningen. Og prins Henrik tilføjede, at han skam ønskede sig mange børnebørn, men at de ikke behøvede at komme lige med det samme.

Også kronprinsparrets sommertogt rundt i landet kom på tale. "Vi har glædet os over at kronprinsparret er blevet så varmt modtaget. Man kan næsten ikke forestille sig en så overvældende modtagelse", sagde dronningen. Både prins Henrik og dronning Margrethe havde nydt at kunne træde i baggrunden.