Boringer: Ingen olie på Færøerne

16x9

Der blev heller ikke denne gang fundet olie i færøsk undergrung. Det meddelte BP i dag efter fem måneders boring.

BP, der sammen med Shell og Anardako, har forsøgt sig i den såkaldte Williamsbrønd 60 sømil sydøst for Færøerne, skulle have boret 4750 meter ned i undergrunden, men nåede kun 3351 meter ned. Ifølge avisen Sosialurin har dette boreforsøg haft de største omkostninger nogensinde på Færøerne. Omkring en halv milliard kroner har det kostet de tre olieselskaber med BP i spidsen at forsøge sig i Willliamsbrønden.

Besværligt at bore efter olie
Boreforsøget har været en stor skuffelse, blandt andet på grund af dårligt vejr og besværligheder efterhånden som boret er nået længere ned i undergrunden.

Det er sjette gang, internationale olieselskaber forgæves forsøger sig på Færøerne. Hidtil har boringerne været foretaget i det såkaldte "guldhjørne" på grænsen mellem Færøerne og de britisk ejede Shetlandsøer. På den britiske side af grænsen udvindes der olie for milliarder, hvorfor der har været forhåbninger om at lignende olieforekomster findes på den færøske side af grænsen.

Forsøgene på at finde olie i færøsk undergrund fortsætter dog. Bl.a. skal den italienske oliegigant - ENI - forsøge sig i færøsk undergrund i sommer. Færøernes landsstyre har endvidere givet flere boretilladelser, og til efteråret ventes myndighederne at åbne for en ny udbudsrunde.